Om Robin Ahnlund

Robin Ahnlund föddes 1989 i Uppsala och har studerat musik vid Uppsala universitet. Utöver det genuina musikintresset har han stort intresse för teknik och mycket goda datorkunskaper. Musikproduktion är en passion och hans jobb sedan tidigt 2000-tal. Från 2014 jobbar han heltid som musikproducent. Huvudinstrumentet är gitarr, men han har även goda förmågor i piano, keyboard, sång och bas. Hösten 2018 producerade, mixade och arrangerade han musiken till TV4’s humorprogram MUMBO JUMBO.

Musikprojekt

Robin är musikproducent, musiker och låtskrivare med bred erfarenhet från många genrer.

Robin har sina rötter som gitarrist och låtskrivare, bland annat i rockbandet Safemode, som under hans tid i bandet bland annat gjorde två turnéer i Sydamerika och flertalet Europaturnéer. De vann SM i Rockkarusellen och Red Bull Bedroom Jam's Competition och släppte två kritikerrosade fullängdsalbum.

Med i snitt 60 spelningar per år frontade han coverbandet Stardust som sångare och gitarrist i fyra år.

Han har ett långt och tätt samarbete med komikern och sångaren Daniel Norberg och hans bror Emil Norberg i ryggen. Åt dem har Robin bland annat producerat musiken till deras SVT-serie Norbergs Tv-tablå. Dessutom har han gjort all bakgrundsmusik från grunden i Melodifestivalparodierna 2018 – bland Sveriges mest visade klipp. De gästade även Kalle Moraeus i TV. Detta och mycket annat.

Hösten 2018 producerade, mixade och arrangerade han musiken till TV4's humorprogram MUMBO JUMBO.

Robin är även aktiv med bandet Innerstan tillsammans med Linus Josefsson och Alexander Johnsson. Ett framgångsrikt, svenskt popband, där han mixar, producerar och sjunger.

Han har även samarbetat med Joakim Lundell och rockabillybandet Sold's Finest.

Dessutom producerade och skrev han låtar en tid åt det stora musikföretaget Epidemic Sounds.